Hoe werkt het?

Bij gebruik van onze livestream diensten tijdens een uitvaartdienst/plechtigheid maken wij standaard voor u een webpagina aan. Dit is een vaste pagina gericht op uw onderneming die u kunt communiceren in de uitnodiging voor de afscheidsdienst. Als voorbeeld: www.plechtigheidlive.nl/uitvaartjanssen

Elke livestream die wordt aangevraagd en gepland staat zal afgeschermd zijn met een wachtwoord. Wanneer u een livestream aanvraagt zullen wij een wachtwoord genereren dat ook gecommuniceerd kan worden op de rouwkaart of uitnodiging.  

Afhankelijk van de type dienst die u bij ons afneemt zal de livestream voor de uitvaartdienst geplaatst worden of als mobiele installatie bij u op locatie zijn. Bij onze vaste plaatsing en lease bieden wij een dagtraining aan om de livestream zelf eenvoudig te bedienen. U heeft altijd de keuze om één van onze bedieners in te huren voor een plechtigheid.  Indien u een nieuwe relatie bent kunt u ons bereiken per mail of telefoon, wij leggen graag uit hoe wij alles voor u gereed kunnen maken om een livestream aan te bieden. 

Voor de aanvraag van de dienst willen wij graag per mail de naam van de overledene weten; dossiernummer, de locatie(s), de tijden en andere bijzonderheden en wensen.  Op de dag van uitvaart zullen wij of u voor aanvang van de dienst de livestream set gereed zetten. Wanneer er meerdere camera’s aanwezig zijn kan dit door ons of door u eenvoudig bedient worden.

Afscheidsdienst live uitzenden & vastleggen

Wat betekent een livestream service voor nabestaanden?

Het persoonlijk aanwezig zijn bij een afscheidsdienst/plechtigheid door alle nabestaanden, overige familieleden en dierbaren is niet altijd mogelijk. Dit kan komen doordat de locatie het niet toelaat, genodigden beperkt zijn in tijd, mobiliteit of bijvoorbeeld in het buitenland wonen. 

Door het aanbieden van een livestream als standaard service (of optie) biedt u de nabestaande(n) een waardevolle herinnering en dienstverlening. Wij verzorgen een gebruiksvriendelijke en mobiel inzetbare livestream-set voor uw uitvaartdienst of plechtigheid. Onze livestream is gemakkelijk in te zetten ongeacht de locatie. Zo kunnen wij u op vrijwel alle afscheidslocaties (o.a. kerken, crematoria, aula’s, begraafplaatsen en andere locaties) voorzien van een livestream.

U kunt als onderneming of als nabestaande de uitvaartdienst/plechtigheid vanuit vrijwel iedere locatie in Nederland of België laten uitzenden. Deze kan live worden gevolgd door mensen over de hele wereld. Met een livestream maakt u het mogelijk deze dag als herinnering te bewaren en ook alle genodigden persoonlijk op afstand aanwezig te laten zijn tijdens de plechtigheid van de overledene.

Wij vinden het belangrijk dat een livestream betrouwbaar en veilig is, met een hoge beeld en audiokwaliteit.          

  • De livestream van de uitvaartdienst/plechtigheid is te bekijken op een betrouwbare en veilige webpagina. Wereldwijd beschikbaar op iPhone, laptop, tablet of computer.                    
  • Privacy is gewaarborgd omdat de uitzending alleen te bekijken is met een wachtwoord en webpagina die gecommuniceerd kan worden door de uitvaartonderneming of nabestaande(n) (op bijvoorbeeld de rouwkaart).
  • Na afloop wordt de uitvaartdienst/plechtigheid digitaal beschikbaar gesteld aan de nabestaande(n).
  • De livestream kan ook op locatie rechtstreeks vertoond worden op een scherm.